Afvallen zonder dieet

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
8/2/2022
Afvallen zonder dieet

3 tips hoe het wel lukt deze keer!


Afslanken, afvallen, vermageren zonder dieet. Eén van deze zoekacties wordt gemiddeld 100.000 keer per dag door de Vlaming ingegeven in Google.
Gat in de markt als wij jou verlossen met het antwoord? Nee, we gaan jou geen uitleg geven over shakes, detoxkuren of een appelazijn dieet.
Wij zorgen ervoor dat jij deze zoekacties nooit meer hoeft in te geven.

1. weet waarom je wil afslanken

Is jouw doel ‘vermageren aan buik’, ‘vermageren aan billen’ of zelfs ‘10 kg vermageren’? Wat betekent dit dan? Waarom wil je vermageren aan je buik? Waarom wil je 10 kg vermageren? Dat koekje bij jouw koffie op zondagmiddag blijft verleidelijk als je niet weet waarom je jouw doel wil bereiken.
Denk aan zaken waarbij er emoties loskomen. Het moet je raken. Dat koekje bij de koffie op zondagmiddag, de paaseieren en de chocolade van de sint blijven verleidelijk als je niet weet waarom je jouw doel wil bereiken. Wat verandert er in je leven als je morgen 10 kg kilo kwijt bent? Het antwoord is al zeker niet: ‘dan staat er terug een 6 vooraan op de weegschaal’.

Stop even met verder lezen en schrijf 3 redenen op waarom jij wat gewicht wil verliezen. Dit kan gerust bij notities in je gsm ;)

  1. Ik wil mij zelfverzekerd voelen in mijn zomerkledij, ik straal volledig dan!
  2. Ik wil mee kunnen spelen met mijn dochtertje zonder direct buiten adem te zijn
  3. Ik wil geen suikerdipjes meer na mijn lunch en mij algemeen fitter voelen doorheen de dag 

Deze zaken kan je je inbeelden op het moment dat je moet beslissen of je een broodje preparé neemt of een broodje met gekookte hesp en een heerlijk dampende kom soep. 

Geen goede redenen: 

  1. Ik wil het getal 6 vooraan zien staan op de weegschaal
  2. De mensen in mijn omgeving gaan mij knapper vinden 
  3. Ik wil er terug uitzien zoals op mijn 18 jaar

2. geen dieet plan, maar een Strak Plan!

“Strak plan!” zei fietsenmaker Jos toen ik vroeg om mijn banden te vervangen voor ik naar huis reed. Dat ging er namelijk voor zorgen dat deze rit aangenamer werd, maar ook alle fietstochtjes die nog gingen volgen. 

Je laten begeleiden bij Strak Plan is ook echt een Strak plan, een goed idee dus.
Net zoals Jos ervoor zorgt dat wij heerlijke fietstochten kunnen maken in de zon, zorgt Strak Plan ervoor dat jij zelfzeker door het leven kan gaan. En niet voor even. Jos kon ook even mijn kapotte fietsbanden opgepompt hebben. Zo kon ik wel makkelijk naar huis fietsen die dag.
Alleen ging de fietstocht erna weer geen pretje zijn.
Vergelijk Jos en de nieuwe banden met Strak Plan en de opgepompte banden met een dieet van shakes, sapjes of appelazijn. Goed voor even. 

3. geen dieet recepten, maar Strak Plan recepten

Het Strak Kookboek 1 en 2, Strak Plan recepten. Recepten met een evenwichtige samenstelling, maar zeker geen dieet recepten.
Laat jouw buurvrouw maar koken zonder aardappelen. Want daar word je toch dik van?
Nee, van aardappel word je niet dik. Net zoals je van een appel niet slank zal worden.
Het gaat hem over het totaalpakket. Wat eet je doorheen de dag, week, zelfs maand. Wat doe je van beweging? Wat eet je graag? 

Niet aan een roze dolfijn denken. Lap! Nu beeld je je een roze dolfijn in? De roze dolfijn hier is jouw lijst met verboden voedingsmiddelen gedurende jouw dieet.
3 woorden in 1 zin waarvan Strak Plan walgt. ‘Verboden voedingsmiddel’ - niets is verboden. ‘Gedurende’ - dit impliceert dat je iets voor even aan het doen bent.
‘Dieet’ - say no more.

Conclusie

  1. Bepaal een doel dat je echt motiveert en waar je emotioneel van wordt
  2. Ga voor lange termijn doelen, geen quick fixes
  3. Ga voor een totaalpakket en maak geen lijst met verboden voedingsmiddelen

Klaar om te vermageren zonder dieet? Plan jouw GRATIS adviesgesprek in

Door Leen Seminck-  Oprichter en CEO Strak Plan/ Penstripe