Dat is wel duur, hè?

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
6/20/2022
Dat is wel duur, hè?

Ben jij je bewust van de kost van zaken en diensten?

Donderdagochtend, 09u18. De agenda van de diëtisten van Strak Plan staat mooi gevuld tot plots de eerste annulatie binnen komt.
Eerder in de ochtend verscheen er een post op social media. Een ontbijtzaak waar een courgette pancake met spek en een cappuccino jou € 21,20 kost. De post gaat verder en toont mooi waar al die centjes naartoe gaan. Personeelskost, de boeren die de producten aanleveren, gas van het vuur waarop de pancakes worden gebakken enzovoort. Op het einde van de rit blijft er 70 eurocent over.

Vele ondernemers in de horeca bevestigen het: het is niet duur. Wij kennen de echte prijs niet.
Even terug naar de gezondheidssector. 

Bij de dokter betaal je slechts 4 euro 

Misschien begint het probleem hier al? Bij de dokter betaal jij enkel het remgeld, het geld dat jij uit je portefeuille haalt is inderdaad een schamele 4 euro. Maar wist je dat dit wordt aangevuld met geld die de eigenaars van Gust, Bar Blend, Romy en jijzelf betalen aan de overheid? 

Enkel het remgeld betalen bij de dokter geeft jou het gevoel dat een doktersbezoek slechts 4 euro kost en dat 35 euro bij de diëtist betalen veel is. Dat 4 euro voor een cappuccino veel is want daarvoor ga je al eens bij de dokter, niet? 

Bespaar 4 euro bij de dokter 

Opgepast! Nuttig advies op komst. Wat als jij nu eens zou inzetten op preventieve gezondheidszorg en zo 4 euro kan besparen? Hoezo? Boek een afspraak bij de diëtiste en eet jezelf gezond. Koop een 10 beurtenkaart bij die personal trainer en sport jouw dagelijkse stress er af.
Resultaat? Kortere wachttijden in de wachtzaal van de dokter.

Fantastisch toch dat jij je loon krijgt als je ziek bent? 

Wees je bewust van de kost van zaken en diensten. Beeld je een gigantische kom in gevuld met parels. Jij legt er op regelmatige basis een parel in, maar neemt er ook 2 uit als je je uitbetaling krijgt van je ziekteverlof. Je neemt er 3 uit als je bij de dokter gaat en enkel het remgeld hoeft te betalen. Je neemt er een mentaal pijnlijke parel uit als jij een zelfstandige ondernemer de opmerking geeft dat hij te duur is. 

Kunnen we dan nu even enorm dankbaar zijn voor de kostprijs van producten en diensten? Hands up voor de enthousiaste ondernemer in jouw buurt!

Ohja, hier kan je onze producten en diensten bekijken. Deze zijn zeker niet duur hoor ;)

Door Leen Seminck - Oprichtster & CEO Strak Plan