Fuck zelfzorg?!

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
5/13/2022
Fuck zelfzorg?!

Je zit in quarantaine? Corona is overal? De zon schijnt niet en je kinderen zagen rond je hoofd?

We snappen het maar al te goed dat jij nu denkt dat de wereld misschien om zeep is. Wat doet het nog uit aan zelfzorg te doen?

Waarom zou je eens jouw mooiste paar hakken bovenhalen? Om in huis rond te lopen want je mag niet buiten? Je durft je tv niet meer open zetten of het gaat over corona, het klimaat of racisme? Je kan zelfs geen reisje plannen want je weet niet of je zal kunnen/mogen vertrekken?

Helpt niet om jouw humeur op te krikken hè?

Toch wil ik jou, ja jij daar, zeggen dat je het super doet. Het is ok om je slecht te voelen, gedemotiveerd en uitzichtloos te zijn,... maar weet dat er nog dingen zijn die je WEL kan doen, toch? Als je de hele tijd blijft focussen op wat je niet kan doen is het inderdaad moeilijk de positieve kant te zien en dat geldt bij alles. Daarom blijft het ook belangrijk zorg te dragen voor jezelf.

Het kan wel onnodig lijken je iedere dag te wassen als je bijvoorbeeld van thuis uit werkt, maar zo zet je (onbewust) pionnetjes in je hoofd die op termijn gaan zeggen: "hoe zie jij er nu uit, wat ben jij nu waard, stop maar met je goed te voelen over dingen die je doet, je bent het niet waard,...'
De aanmeldingen in de praktijk zijn ook even op een laag pitje en we verstaan het maar al te goed, zeker als je bovenstaande in gedachten hebt.
Waarom denk je niet bijvoorbeeld eens op deze manier:

▶︎ Ik heb nu even meer tijd voor mezelf doordat ik geen 2u in de file sta op weg naar m'n werk, misschien moet ik eens die oude hobby terug oppikken?

▶︎ Misschien kan ik eens bekijken hoe ik voor mezelf kan zorgen zodat ik me intern toch in balans voel?

▶︎ Misschien is het nu net wél het moment om een gezonder eetpatroon aan te nemen?

▶︎ Als ik nu al wat leer mijn maaltijden te plannen en voor te bereiden dan ben ik hier een pro in wanneer ik weer iedere dag in een rush naar kantoor moet hollen?!

"Een pessimist ziet een probleem in elke mogelijkheid.
Een optimist een mogelijkheid in elk probleem."

zou Winston Churchill zeggen. Laten we dus allemaal een Churchill worden?

Strak Plan helpt jou hier graag bij! In de online cursus 'Rest your mindset bijvoorbeeld?!
Toch even kennismaken eerst? Boek dan jouw GRATIS kennismaking!


Door Leen Seminck - Strak Plan diëtiste