Het Strak Plan- label in Het Laatste Nieuws

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
1/27/2021
Het Strak Plan- label in Het Laatste Nieuws

Diëtiste Leen beloont horecazaken met gezonde voeding met Strak Plan-label

AALST- Drie Aalsterse horecazaken zijn beloond met een ‘Strak Plan’-label. Zij serveren gezonde, door diëtiste Leen Seminck (27) goedgekeurde voeding. Het gaat om koffie- en broodjesbar Romy aan de Brusselse Steenweg, Meneer Max aan de Ninovesteenweg en Leaf op de Grote Markt.

De Aalsterse diëtiste Leen Seminck wil met het label gezonde voeding op menukaarten van horecazaken promoten. “Dit label toont aan dat je zaak één of meerdere gerechten of producten aanbiedt die gezond en evenwichtig zijn. Met andere woorden: klanten kunnen op beide oren slapen, want deze voeding past in een gezonde levensstijl”, zegt Leen.

Gezonde afhaal


“Meer dan ooit zijn we bezig met gezonde voeding en een bewust gezonde(re) levensstijl, maar we hebben het allemaal zo druk, druk, druk! We hebben niet altijd tijd of inspiratie om zelf een maaltijd klaar te maken. Ik merk in de praktijk dat mijn patiënten een restaurantbezoek, afhaalmaaltijd, een broodjeszaak of ontbijtbar liever vermijden omdat de associatie wordt gemaakt met ‘ongezond’”, zegt Leen.

“Vaak krijg ik de vraag van patiënten en volgers op social media waar ze op restaurant kunnen gaan of waar de afhaalmaaltijden nu écht gezond zijn. ‘Is het wel oké dat ik die biefstuk eet?’ ‘Welk broodje kan ik kiezen in een broodjeszaak zonder mij twee dagen schuldig te voelen?’”, aldus de diëtiste.

Strak Plan


Leen Seminck bekijkt het menu van de horecazaak en geeft tips om gerechten aan te passen aan een gezonde levensstijl. Ze promoot ook je zaak via haar website en social media. Op de website komt er een kaart met alle horecazaken die een label hebben ontvangen.

Meer info op www.strak-plan.be.

Door Rutger Lievens - Het Laatste Nieuws