Ik doe iets speciaals...

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
6/3/2022
Ik doe iets speciaals...

Mijn naam is Leen Seminck, 28 jaar, oprichtster van Strak Plan en ik doe iets speciaals.

Speciaal?

Al 18 jaar koop ik geen moederdagcadeau meer, al 6 jaar is het geleden dat ik op ontslag ging in het UZ Gent na opname voor een eetstoornis en al 3 jaar doe ik er alles aan om van mijn passie mijn beroep te maken. 

Strak Plan werd opgericht omdat ik het zo belangrijk vind dat jij je goed voelt. Of dat nu is door gezonder te gaan eten, meer kennis te hebben over voeding of gewoon omdat je wil dat jouw hoofd stopt met tegen jou te zeggen dat je niet goed genoeg bent. Zowel mentaal als fysiek wil ik jou dus helpen.
Ondertussen doe ik dit niet meer alleen en helpt Jielke mij met deze missie!

Uit eigen ervaring weet ik dat het leven echt te kort is om ongelukkig te zijn, je te veel zorgen te maken en/of je niet goed te voelen door dingen die, en je weet het zelf wel, er niet toe doen!

Newsflash

Ook ik word ouder en de ene dag heb ik het nog steeds moeilijk om mezelf te aanvaarden zoals ik nu ben, maar gelukkig leerde ik dit alles relativeren. Ik  sport, eet het merendeel gezond, maar geniet zeker ook eens van een glas wijn of een taartje en weet dat het leven echt niet beter is als je de hele dag door enkel je complexen ziet. (de cursus Reset your mindset kan ook jou hierbij helpen!)

Wat ik vooral wil duidelijk maken, is dat ik besef dat het voor jou echt moeilijk kan zijn je lichaam te omarmen, zeker in deze maatschappij waar er wel altijd iemand klaarstaat om een opmerking te geven.

Maar hé, ik kan dan ook trots zeggen dat ik blij ben om wie ik vandaag ben. Of dat wil zeggen dat ik geen complexen meer heb? Zeker niet! Of dat wil zeggen dat ik weet dat er andere dingen belangrijker zijn in het leven en het het echt niet waard is me hierdoor slecht te voelen? Ja! En nogmaals, er zijn nog moeilijke dagen. Dagen waarop niets goed is aan mij. Ik weet gewoon nu hoe hiermee om te gaan en dat gemeen stemmetje in mijn hoofd niet te serieus te nemen

Ik hoop dan ook dat mijn team jou in 2022 mag helpen dit ook te bereiken.

www.strak-plan.be/afspraak-maken

Door Leen Seminck - Strak Plan diëtiste