Over mijn suikerdipje

Hoe voorkomen?
Suikerdipje | Strak Plan online diëtisten
Wat is de oorzaak van mijn suikerdip en hoe kan ik dit voorkomen?
door Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op 10/05/2023

Momenteel ben ik aan het werk vanuit Barcelona en in een ander land is het altijd wat zoeken naar producten. Ik had wat inkopen gedaan in de supermarkt, maar kocht magere natuuryoghurt in plaats van kwark en at een kleine portie yoghurt met wat fruit als ontbijt in de ochtend in plaats van mijn gebruikelijke grote portie kwark met fruit én noten/zaden/pitten.

Mogelijk oorzaak

Ik at geen volwaardig ontbijt

Na mijn yoghurtontbijt drink ik vaak een koffie met daarbij ook nog een koekje, sorry not sorry, nog steeds een Strak Plan. Doordat ik maar een kleine hoeveelheid eiwitten binnen heb door de yoghurt in plaats van kwark en geen noten erbij eet, krijg ik vaak een uurtje na het ontbijt een suikerdipje. Net gegeten en plots slapper dan voordien

Kwark is hoog in eiwitten en noten,zaden en pitten brengen naast extra eiwitten ook nog een portie gezonde vetten aan. Deze zorgen samen met de eiwitten voor een langzamere vertering en een langer verzadigend gevoel. Doordat mijn ontbijt dus uit onvoldoende eiwitten en gezonde vetten bestaat, maar voornamelijk uit koolhydraten en (vruchten)suikers is de kans dus groter dat ik een suikerdipje krijg. 

Voorkom suikerdipjes met eetpauzes

Eén van de principes bij Strak Plan is het werken met eetpauzes.

Deze zullen ervoor zorgen dat je lichaam tussen de maaltijden voldoende rust krijgt, maar ook dat het lichaam ‘getraind’ wordt om ook eens energie te halen uit de vetreserves.

Voorkom suikerdipjes met eetpauzes | Strak Plan online diëtisten
Voorkom suikerdipjes met eetpauzes

Om met deze eetpauzes te kunnen werken dient er gekeken te worden naar een goede samenstelling van de maaltijden. Doordat we werken met 3 hoofdmaaltijden, met eventueel een gezond dessertje in plaats van een tussendoortje, zorgen we ervoor dat de 3 maaltijden ook verzadigend genoeg zijn om een eetpauze van 4-6u te kunnen doen.

Zo zorg je ervoor dat je lichaam rust krijgt tussen de maaltijden, energie haalt uit zijn vetreserves en jij ook mentale rust krijgt; je moet namelijk niet om de 2-3u denken ‘ga ik een stuk fruit nemen of toch maar die koek?’

» Boek jouw GRATIS kennismakingsgesprek in bij Strak Plan | online diëtisten.
Want jouw eerste stap naar een gezonde levensstijl hoeft niet moeilijk te zijn!

👀 Krijg nog meer info & tips en schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

💻 Social media
Instagram & Facebook

Door Leen Seminck Oprichter en CEO Strak Plan & Penstripe_

Jouw levensstijl op een duurzame manier aanpakken?

Je kan al Jouw Strak Plan bekomen voor €49,-!

Vers van de blog

Strak Plan online diëtisten

Nieuwsbrief

Newsletter signup

Even geduld...

Bedankt voor je aanmelding!