Eetpauzes zorgen voor een optimale verbranding en minder ontstekingen. Eten = insuline in je lichaam. Insuline – zie dit als kleine sleuteltjes – wordt vrijgegeven zodat de suiker uit je bloed wordt gehaald en naar jouw cellen – de kamer achter de poortjes – wordt gebracht. Bij diabetespatiënten passen de sleutels niet meer op de poortjes of zijn de poortjes ongevoelig aan de sleutels en blijft de suiker in het bloed rondcirculeren (insulineresistentie).
Wanneer je insuline de hoogte in gaat, gaat je lichaam in een soort stockeermodus. Het slaat alle energie op in jouw vetweefsel en afgifte van energie uit vetreserves wordt geblokkeerd.
»» Eet je drie keer per dag een volwaardige maaltijd met voldoende eiwitten en gezonde vetten en een beperkt aandeel snelle suikers, dan zal je insulinespiegel slechts 3 keer per dag een lichte stijging maken.
Eet je om de 2 à 3 uur iets, dan zorg je ervoor dat jouw insulinewaarden hoog blijven en geef je je lichaam geen tijd om in vetverbranding te gaan en dus jouw vetreserves aan te spreken.
»» Niet enkel in functie van afslanking zijn eetpauzes positief.
Ook naar laaggradige ontstekingen in het lichaam toe, geeft dit mooie resultaten.
Iedere keer je iets eet en je dus iets in jouw lichaam brengt, reageert jouw lichaam hierop door kleine ontstekingen aan te maken.
Je immuunsysteem dat langdurig actief is door deze laaggradige ontstekingen, vraagt veel energie van jou met als resultaat:
🎈 Je bent minder fit
🎈 Je hebt last van energiedipjes
🎈 Je hebt last van moodswings
Jouw lichaam gebruikt alle energie om de laaggradige infecties te lijf te gaan in plaats van jou energie te geven.
💡 Extra tip
Zorg ook voor voldoende ontstekingsremmende voeding zoals vette vis (zalm, sardientjes, makreel), maar ook eieren, noten en plantaardige oliën in je dagelijks voedingspatroon.
Ga vandaag nog aan de slag met Strak Plan!
Schrijf je in voor de Strak Plan nieuwsbrief
Foto’s @Voka Vaart | Aalst
Naar een ontstekingsvrij lichaam.