Jouw afslankings­traject

Ben je klaar om te werken aan nieuwe en gezonde(re) levensstijl? Eén die zelfs voor je hele gezin haalbaar is? Start nu en merk zelf hoe simpel het eigenlijk is! Online consultaties zijn mogelijk via videocall.

1

Intakegesprek

1 uur

Tijdens de 1ste sessie zal ik een uitgebreide anamnese uitvoeren. Ik bevraag onder andere naar je levensstijl, dagelijkse gewoonten en eetpatroon, eventuele dieetgeschiedenis, beroep (sedentair of eerder actief), voedselinname van 1 dag en jouw verwachtingen van dit pakket. Aan de hand van deze informatie heb ik al een beter beeld van jouw hulpvraag en hoe ik jou kan motiveren tot een op maat gemaakt levensstijl-en voedingsadvies. Ik geef jou op het eind van deze sessie alvast een voedingsdagboekje mee. Aan de hand van dit dagboekje, dat ik tijdens de volgende sessie in Aalst samen met jou zal overlopen, maak ik een voedingsadvies op maat op.

2

Opvolgconsult met persoonlijk voedingsplan en voorbeeld weekmenu

1 uur

Ik overloop je voedingsdagboekje en geef alvast de eerste tips mee op vlak van voeding- en levensstijl. We stellen samen ten minste 1 doel op dat we de 3de sessie zullen bespreken. Tijdens de 2de sessie zal ik jouw persoonlijk voedingsplan opgesteld hebben en zal ik de tijd nemen om dit goed toe te lichten. Ik beperk jouw stressniveau (hoe ga ik dit allemaal onthouden?!) door ook een voorbeeldschema mee te geven. Dit kun je in het begin volgen om op lange termijn zelf je schema’s op te maken. Je voedingsdagboekje zal een goede leidraad blijven voor mij als diëtiste. Dit blijf je dus best invullen tot en met sessie 4 (of 5).

3

Opvolgconsult met receptenbundel en gedragsverandering deel 1

40 min

Tijdens de 3de sessie overlopen we je voedingsdagboekje, je behaalde doelen, maken we nieuwe doelstellingen en bekijken we hoe we de reeds bekomen veranderingen kunnen aanhouden. We bouwen steeds verder aan jouw nieuwe levensstijl en daar horen zeker ook wat uitleg en oefeningen bij omtrent gedragsverandering. We maken alvast samen een ‘rampenplan’ op en overlopen de voor- en nadelen van jouw reeds doorgevoerde aanpassingen.

4

Opvolgconsult met receptenbundel en gedragsverandering deel 2

40 min

Tijdens de 4de sessie overlopen we je voedingsdagboekje, je behaalde doelen, maken we nieuwe doelstellingen en bekijken we hoe we de reeds bekomen veranderingen kunnen aanhouden. We bouwen steeds verder aan jouw nieuwe levensstijl en werken verder rond het thema gedragsverandering. We werken aan jouw gedachten en gewoontes en hoe deze jou kunnen helpen in het verder uitbouwen van jouw gezonde(re) voedings-en levensstijl.

5

Opvolgconsult met mini-workshop ‘word je eigen diëtist’

1 uur

Tijdens de 5de sessie bouwen we steeds verder aan jouw reeds bekomen nieuwe levensstijl. We gaan verder met de behaalde doelen en, indien van toepassing, bespreken we welke nieuwe uitdaging(en) we zullen aangaan! Verder neem ik de tijd om samen met jou enkele etiketten van verpakkingen te interpreteren, we staan stil bij wat nu juist eiwitten, koolhydraten en vetten zijn, onze dagelijkse behoeften,... Aan het eind van deze sessie zal ik jou (niet verplicht) een opdracht meegeven omtrent etiketten lezen.

6

Opvolgconsult met receptenbundel en tips

40 min

We blijven verder bouwen aan jouw nieuwe levensstijl en bespreken welke nieuwe doelstellingen we kunnen maken. Bedoeling zeker ook is om de bekomen resultaten te behouden.

7

Opvolgconsult met workshop rond planning

1 uur

Sessie 7 staat in teken van een goede en haalbare planning maken. Je hebt ondertussen al veel informatie gekregen over gezonde voeding, wat jouw sterktes en zwaktes zijn en waar je nog aan kan werken. Samen maken we van jouw nieuwe levensstijl een levensstijl die levenslang bij jou hoort.

8

Opvolgconsult met receptenbundel en tips terugvalpreventie

40 min

Tijdens de 8ste sessie zullen we alle behaalde resultaten zorgvuldig bespreken en ons focussen op behoud van de nieuwe levensstijl en voedingsgewoonten. Terugvalpreventie zal de sleutel zijn tot blijvende resultaten.

Wat kost het?

Consultatie Prijs
1 Intakegesprek (1 uur) €50
2 Opvolgconsult met persoonlijk voedingsplan en voorbeeld weekmenu (1 uur) €50
3 Opvolgconsult met receptenbundel en gedragsverandering deel 1 (40 min) €30
4 Opvolgconsult met receptenbundel en gedragsverandering deel 2 (40 min) €30
5 Opvolgconsult met mini-workshop ‘word je eigen diëtist’ (1 uur) €40
6 Opvolgconsult met receptenbundel en tips (40 min) €30
7 Opvolgconsult met workshop rond planning (1 uur) €40
8 Opvolgconsult met receptenbundel en tips terugvalpreventie (40 min) €30
Totaalprijs €300
Pakketprijs €280

Ook voor koppels en online!

Het is vaak makkelijker om nieuwe gewoontes te creëren als je dit met 2 kan doen. Daarom bied ik ook een pakket aan speciaal voor jou en je partner. Jullie komen samen op consultatie en tussen de consultaties door zijn jullie elkaars motivator! Go for it!

Bovendien ontvangen jullie 5% korting wanneer jullie samen komen. Voor meer informatie, neem gerust contact op.

Ook online!

Woon je niet in de buurt of is het moeilijk om tot bij mij te geraken? Je kan ook een online begeleidingstraject volgen! Je krijgt een persoonlijke begeleiding via videocall. Iedere chatsessie krijg je tips, recepten en oefeningen doorgemaild zodat je hiermee aan de slag kan tussen 2 sessies.

Inschrijven kan je ook gewoon via het online boekingsformulier, waarbij je voor intakegesprek afslanken kiest, en de optie 'online' aanvinkt. Je ontvangt kort daarna een link voor de videocall op jouw gekozen moment, en een verzoek tot betaling.

Wat nog?

Wat mag je nog extra verwachten naast jouw gepersonaliseerd Strak Plan met voorbeeld weekmenu?

 • Iedere consultatie een nieuw receptenbundeltje
 • Tips - Dorstgevoel
 • Tips - De voorraadkast
 • Tips - Hou het simpel! Standaardmaaltijden
 • Tips - Weekmenu met boodschappenlijst
 • Oefeningen - Gedragsverandering deel 1 + 2
 • Tips - Recepten aanpassen
 • Tips - Aan de slag! Adhv je doelen
 • Tips - Meer beweging
 • Tips - Gezond op het werk
 • Tips - BBQ
 • Tips - De feestdagen
 • Tips - op restaurant/broodjeszaak/eetfestijn
 • Oefeningen - Home work-outs
 • ...en nog veel meer!

Terugbetaling

Omdat ik een erkend diëtist ben, worden een deel van de consultaties terugbetaald door jouw mutualiteit. Dit hangt echter van mutualiteit tot mutualiteit af, informeer je hier dus zeker even over!