Waarom een weegschaal overbodig is

Geloof ons maar
Waarom een weegschaal overbodig is Strak Plan online diëtisten Aalst
Al meer dan drie jaar is het geleden dat ik (Leen) op de weegschaal stond. Het getal op de weegschaal zegt immers niets over je innerlijke kwaliteiten.
door Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op 25/06/2024

Al meer dan drie jaar is het geleden dat ik (Leen) op de weegschaal stond.
Toen ik mijn praktijk volledig online bracht, merkte ik dat een weegschaal niet langer nodig was.
Pas achteraf besefte ik dat dit eigenlijk nooit nodig was geweest.
Het getal op de weegschaal zegt immers niets over je innerlijke kwaliteiten.
Bij Strak Plan geloven we dat iedereen de schoonheid in zichzelf kan ontdekken, zonder ooit op een weegschaal te hoeven staan.

Innerlijke kwaliteiten boven getallen

Bij Strak Plan draait alles om innerlijke kwaliteiten en persoonlijke groei.

Een getal op de weegschaal kan nooit de waarde van een persoon bepalen.

Onze visie is dat elke cliënt zijn of haar eigen unieke schoonheid en potentieel ontdekt, zonder de stress van gewichtsbepaling.
Dit zorgt voor een gezondere relatie met je lichaam en geest.
We richten ons op positieve veranderingen in je levensstijl en het ontwikkelen van gezonde gewoonten die blijvend zijn.

De kracht van zelfliefde

Zelfliefde is een essentieel onderdeel van onze aanpak.
Het gaat erom dat je jezelf waardeert en respecteert, ongeacht je gewicht.
Door jezelf te accepteren zoals je bent, kun je beginnen met het maken van keuzes die goed voor je zijn, niet omdat je op een bepaald gewicht wilt komen, maar omdat je je goed wilt voelen.
Dit zorgt voor een duurzame en positieve impact op je algehele welzijn.

Financiële voordelen van een weegschaalloos traject

Wist je dat je ook financieel kunt profiteren van ons traject? Hier zijn enkele manieren waarop je geld kunt besparen terwijl je werkt aan een betere gezondheid:

  • Verkoop je weegschaal: Die dure weegschaal die ook je vetpercentage meet? Verkoop hem voor ongeveer €150,-.

  • Kies huismerken: Bespaar door huismerken te kopen in plaats van dure merken en light varianten. Dit kan je tot €50,- per maand schelen.

  • Beweeg op jouw manier: Zeg je dure fitnessabonnement op en kies voor een vorm van beweging die je echt leuk vindt. Dat bespaart je ongeveer €100,- per maand.

  • Verkoop te kleine kledij: Kledij die te klein is geworden, maar je niet wegdeed omdat je er ooit weer in wilde passen? Verkoop ze en verdien zo’n €70,-.

Met deze besparingen heb je al snel €370,-, genoeg om ons Bronze traject te starten, en houd je zelfs €1,- over voor die macaron waar je al jaren naar verlangt.

Praktische tips voor een gezondere levensstijl

Naast de financiële voordelen bieden we bij Strak Plan ook tal van praktische tips om een gezondere levensstijl te omarmen.
Denk aan eenvoudige aanpassingen in je dagelijkse routine, zoals het drinken van voldoende water, het eten van meer groenten en fruit, en het vinden van een vorm van beweging die je leuk vindt.
Kleine stappen zorgen voor grote veranderingen, en wij zijn er om je op elke stap van je reis te ondersteunen.

Gezondheid is meer dan gewicht

Bij Strak Plan gaat het om meer dan alleen fysieke gezondheid; het gaat ook om mentale gezondheid en zelfliefde.
We helpen je om een positieve relatie met je lichaam op te bouwen en je innerlijke kracht te ontdekken. Onze benadering zonder weegschaal benadrukt dat gezondheid veel meer is dan alleen een getal. Gezondheid is een holistisch begrip dat zowel fysieke als mentale aspecten omvat.

Ons doel is om je te laten zien dat je goed genoeg bent zoals je bent.
We willen dat je trots bent op jezelf en de stappen die je neemt om een gezondere, gelukkigere versie van jezelf te worden.
Dus, wees lief voor jezelf, omarm je unieke kwaliteiten en ontdek hoe mooi je bent, zonder ooit op een weegschaal te hoeven staan.

Liefs,
Leen

P.s: Op mijn handen staan, dat doe ik nog steeds!

Het Silver traject bij Strak Plan

In dit traject hebben 10 sessies in totaal om jouw voeding-, en levensstijlgewoontes onder de loep te nemen en dieper in te gaan op de mindset. 
Naast het coachen en ondersteunen om de voedings- en levensstijladviezen toe te passen en hier nieuwe gewoontes van te maken, gaan we in dit Silver traject samen met jou op zoek naar onder andere jouw waarden, pakken we jouw saboterende innerlijke criticus aan en leren we hoe zelfzorg en mildheid een goed idee/ een Strak Plan zijn!

We werken nog dieper in op gedragsverandering en gebruiken hiervoor de beginselen van ACT (Acceptance And Commitment therapy).
Laat ons zeggen dat we in dit traject 40% focus op voeding leggen, 60% focus op al het omliggende. Want uiteindelijk is voeding ‘het symptoom’ of ‘de uiting’ van hoe we denken en/of hoe we ons voelen.

Dit traject is het populairst in de praktijk en geeft jou de kans om 6 tot 9 maand onder de Strak Plan- vleugels te blijven.
Opnieuw een persoonlijke begeleiding met 10 online consultaties.
Je ontvangt ook het Strak Kookboek 2 (ebook), zodat gezond eten een plezier wordt.

Boek gerust jouw intakegesprek ‘Emotie eten’ (=Start Silver traject) en neem afscheid van emo-eten, al dan niet gepaard gaande met eetbuien.

Nog enkele extra voordelen van het Silver traject:

1. Je krijgt een echte stok achter de deur en toont vanaf sessie 1 commitment. Je tekent in voor 10 sessies met een Strak Plan diëtiste. Zowel in vlotte tijden als in moeilijkere tijden zien we elkaar. 

2. Sessie 4,5,6 en 7 in het Silver traject staan volledig in teken van het werken rond zelfzorg, zelfwaarden, lichaamsbeeld, eventueel jouw triggers voor een eetbui herkennen, oefeningen rond waarden om zo andere manieren te vinden om om te gaan met moeilijke momenten, gedachten, emoties, … 

3. We verleggen de focus van ‘ik wil vermageren’ naar ‘waarom wil ik vermageren?

Volg ons op Instagram & Facebook

Dagelijkse inspiratie, tips en recepten | Instagram & Facebook.

Door Leen Seminck | Oprichter en CEO Strak Plan & Penstripe

Kickstart vandaag nog met Strak Plan!

Ontdek het Kickstart- pakket in onze webshop.

Vers van de blog

Superpakket

Al onze eBooks & werkboeken in 1 pakket