Van eeuwige diëter naar een Strak Planner

Klaar om te stoppen met diëten?
Van eeuwige diëter naar Strak Planner
Klaar om te stoppen met diëten? Van eeuwige diëter naar Strak Planner.
door Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op 05/07/2024

80%. Dat is het percentage van mensen die zich in onze praktijk aanmelden die al hun hele leven op dieet zijn.
De eeuwige diëter.

Die dag in onze mailbox

Aan de start van Sylvie’s Silver traject zat ze met veel vragen, maar er waren vooral nog veel dieetregels aanwezig van vorige dieetpogingen.

Leen: Je geeft aan dat je meer en meer dagen hebt waarop je het rigide (dieet)plan dat je al jaren volgt niet kan volgen. Nu, net dat strikt plan zorgt ervoor dat er veel momenten zijn waarop je jezelf ellendig voelt. Net door zoveel regels in te bouwen. Hoe meer regels, hoe meer momenten er kunnen zijn dat er een regel niet wordt gevolgd en dus ook meer momenten dat jij je een totale mislukking voelt.

Zouden die regels dan niet net het tegenovergestelde effect hebben van waarvoor jij ze gebruikt? Net geen vrijheid, net geen veilig gevoel, net geen kans op meer zelfvertrouwen, … ?

-Liefs, Leen

💡 Tijdens het doorlopen van het werkboek in jouw SILVER traject zijn we altijd bereikbaar.

Heb je een vraag tijdens het maken van de oefeningen, dan kan je dit in jouw werkboek zelf aangeven en krijgen wie hier een melding van.
Binnen de 48u helpen we jou verder!

Boek jouw GRATIS adviesgesprek vandaag nog in!

Gezondheid is meer dan gewicht

Bij Strak Plan gaat het om meer dan alleen fysieke gezondheid; het gaat ook om mentale gezondheid en zelfliefde.
We helpen je om een positieve relatie met je lichaam op te bouwen en je innerlijke kracht te ontdekken. Onze benadering zonder weegschaal benadrukt dat gezondheid veel meer is dan alleen een getal. Gezondheid is een holistisch begrip dat zowel fysieke als mentale aspecten omvat.

Ons doel is om je te laten zien dat je goed genoeg bent zoals je bent.
We willen dat je trots bent op jezelf en de stappen die je neemt om een gezondere, gelukkigere versie van jezelf te worden.
Dus, wees lief voor jezelf, omarm je unieke kwaliteiten en ontdek hoe mooi je bent, zonder ooit op een weegschaal te hoeven staan.

Liefs,
Leen

https://www.strak-plan.be/waarom-een-weegschaal-overbodig-is/

Het Silver traject bij Strak Plan

In dit traject hebben 10 sessies in totaal om jouw voeding-, en levensstijlgewoontes onder de loep te nemen en dieper in te gaan op de mindset. 
Naast het coachen en ondersteunen om de voedings- en levensstijladviezen toe te passen en hier nieuwe gewoontes van te maken, gaan we in dit Silver traject samen met jou op zoek naar onder andere jouw waarden, pakken we jouw saboterende innerlijke criticus aan en leren we hoe zelfzorg en mildheid een goed idee/ een Strak Plan zijn!

We werken nog dieper in op gedragsverandering en gebruiken hiervoor de beginselen van ACT (Acceptance And Commitment therapy).
Laat ons zeggen dat we in dit traject 40% focus op voeding leggen, 60% focus op al het omliggende. Want uiteindelijk is voeding ‘het symptoom’ of ‘de uiting’ van hoe we denken en/of hoe we ons voelen.

Dit traject is het populairst in de praktijk en geeft jou de kans om 6 tot 9 maand onder de Strak Plan- vleugels te blijven.
Opnieuw een persoonlijke begeleiding met 10 online consultaties.
Je ontvangt ook het Strak Kookboek 2 (ebook), zodat gezond eten een plezier wordt.

Boek gerust jouw intakegesprek ‘Emotie eten’ (=Start Silver traject) en neem afscheid van emo-eten, al dan niet gepaard gaande met eetbuien.

Nog enkele extra voordelen van het Silver traject:

1. Je krijgt een echte stok achter de deur en toont vanaf sessie 1 commitment. Je tekent in voor 10 sessies met een Strak Plan diëtiste. Zowel in vlotte tijden als in moeilijkere tijden zien we elkaar. 

2. Sessie 4,5,6 en 7 in het Silver traject staan volledig in teken van het werken rond zelfzorg, zelfwaarden, lichaamsbeeld, eventueel jouw triggers voor een eetbui herkennen, oefeningen rond waarden om zo andere manieren te vinden om om te gaan met moeilijke momenten, gedachten, emoties, … 

3. We verleggen de focus van ‘ik wil vermageren’ naar ‘waarom wil ik vermageren?‘ En we gaan op zoek naar jouw waarden, jouw kompas in het leven.

Volg ons op Instagram & Facebook

Dagelijkse inspiratie, tips en recepten | Instagram & Facebook.

Door Leen Seminck | Oprichter en CEO Strak Plan & Penstripe

Kickstart vandaag nog met Strak Plan!

Ontdek het Kickstart- pakket in onze webshop.

Vers van de blog

Superpakket

Al onze eBooks & werkboeken in 1 pakket