Vocht vasthouden

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
8/2/2022
Vocht vasthouden

Daar is de zon en het vocht in m’n enkels

Vocht vasthouden, er zijn meerdere oorzaken. Wanneer het erg warm weer is, gaan er in ons lichaam meer bloedvaten openstaan. Hierdoor kan vocht zich ophopen. Zet je dus op een zonnige dag alvast niet op de weegschaal, maar enkel onder de tuinslang.

Vocht vasthouden door te weinig drinken

Drink voldoende water en plas dus voldoende. Vocht vasthouden, dan zorg je er toch beter voor dat je minder vocht opneemt ook? Niets is minder waar. Door voldoende te drinken zal je lichaam in actie schieten dit ook te elimineren. Vocht verliezen door water drinken? Inderdaad!

Bewegen zorgt voor een goede bloedsomloop

En dan bedoelen we al gewoon rustig wandelen. Zware inspanningen in hoge temperaturen zijn niet aan te raden. Je lichaam kan onvoldoende afkoelen. Toch een zware training op het programma? Probeer deze dan eventueel vroeg in de ochtend of ‘s avonds laat in te plannen?

Let op met zoutrijke voeding

Zout zal er namelijk voor zorgen dat je lichaam vocht vasthoudt. Daarom wordt ook aangeraden zoutrijke voeding te beperken als je een hoge bloeddruk hebt. Hoe meer zout, hoe meer vocht, hoe meer druk je lichaam moet uitoefenen om naast het vocht ook nog eens het bloed rond te pompen.

Hou dus zeker rekening met wat de zon nog met je lichaam kan doen buiten het geven van een bruine, of rode, tint. Geniet van de zon, met mate. Smeer je dus ook zeker altijd in met een zonnecrème. Het zal niet helpen tegen het vocht in je benen, maar wel dat deze niet rood worden.

Wil jij direct aan de slag met een (voedings)schema van Strak Plan? Koop dan vandaag nog
Jouw Strak Plan’ aan in de webshop! Binnen de 48u ontvang je alle informatie om aan de slag te gaan!

Eens kennismaken? Plan jouw GRATIS adviesgesprek in!

Door Leen Seminck - Oprichter en CEO Strak Plan