Doorbreek het taboe rond niet-fysieke consulten in de zorg

door
Leen Seminck
Laatst bijgewerkt op
5/11/2022
Doorbreek het taboe rond niet-fysieke consulten in de zorg

Raakt jouw diëtist, apotheker, psycholoog, dermatoloog... jou aan tijdens jouw consult?

Strak Plan - wat startte als een dietistenpraktijk, maar al snel uitgroeide tot een multifunctioneel bedrijf waar je niet enkel consultaties rond afslanking, sportvoeding, fodmap en eetstoornissen kan krijgen. De omvorming naar een online diëtistenpraktijk begon ongeveer 1,5 jaar geleden en ondertussen zijn er ook online cursussen in de webshop beschikbaar en bieden wij ook online B2B diensten aan!

De omschakeling naar een online praktijk moest wel snel gaan omwille van de pandemie die iedereen wel kent. Toch merken we dat mensen soms angstig staan tegenover een online begeleiding bij de diëtiste.

Maar raakt jouw diëtiste, apotheker, pyscholoog, dermatoloog... jou aan tijdens jouw consult?

Waarom?

✧ Meer mensen tegelijkertijd helpen

Doordat we steeds met meer en meer op deze wereld zijn, zijn producten en/of diensten waarbij er meerdere mensen tegelijkertijd geholpen kunnen worden zeker iets toekomstgericht.

✧ Community (online groepen)

Mensen willen samen aan iets werken, dat is motiverend!

Er zijn 3 zaken waarmee mensen gemotiveerd worden; Autonomie, verBondenheid en Competentie (ABC)

Door een community op te richten spelen we dus in op de noden van verBondenheid. Voor de Autonomie zorgen we doordat de online cursussen op eigen houtje worden doorlopen en zo wordt er een gevoel van ‘ik doe dit toch maar lekker allemaal zelf' gecreëerd. Doordat we bij de online cursussen en one-on-one coachings ook modules steken waarin we de mensen aanleren hoe ze verpakkingen lezen, hoe ze een maaltijdplanning maken,... spelen we in op de Competentiefactor. We leren de mensen aan hoe ze hun eigen diëtist worden!

✧ Ook voor niet-mobiele mensen

(Preventieve) gezondheidszorg moet toegankelijk zijn voor iedereen. Is het niet vreemd dat minder mobiele mensen het soms net moeilijker hebben om geholpen te kunnen worden? Bij Strak Plan begeleidde we onlangs een dame in rolstoel die door het gebrek aan lichaamsbeweging de neiging heeft snel aan te komen in gewicht. Een advies opstellen, met aandacht voor de beperkte mobiliteit: denk dan maar aan makkelijk versnijdbare groenten, geen 4 potten nodig,... was dan ook aan de orde. Doordat de dame in kwestie niet live tot aan de praktijk moest komen voor dit alles was dit traject een zeer succesvol traject! De dame verloor 14 kg op een rustig tempo en na 5 maand is ze nog steeds mooi op gewicht doordat we haar ook aanleerden hoe ze naar de toekomst toe steeds gezonde keuzes kan maken.

✧ Geen filestress, beter voor milieu

Zoals eerder vernoemd komen er iedere dag gemiddeld 227.000 mensen bij op deze wereld. De impact op het milieu is ook zicht- en voelbaar!
Een factor die kan helpen is het beperken van ons autogebruik. Doordat wij al onze diensten online aanbieden hoeft niemand nog onnodig(?) z’n auto te nemen.

✧ Geen opvang nodig voor de kids

We worden steeds meer en meer geleefd ipv te leven. Stress van het werk, het gezinsleven, de hobby’s van de kids,... Wat als wij er nu voor zorgen dat jij kan inchecken bij jouw diëtiste of een online cursus kan volgen vanuit het zwembad waar dochterlief aan het zwemmen is? Wat als wij er nu voor zorgen dat je jouw zoontje zijn pyjama al kan aandoen en in bed leggen voor je incheckt voor jouw consult en geen opvang moet voorzien?

✧ Vanuit het buitenland

Belgen die in het buitenland werken en/of wonen en nood hebben aan een diëtiste kunnen perfect een Belgische diëtiste consulteren! 

Wat bieden we dan aan?

✧ Online cursussen & groepstrajecten

Gaande van info over gezonde voeding tot volledige afslanktrajecten

✧ Online one-on-one consulten incl 24/7 bereikbaarheid via mail

Wanneer je start voor een 1 op 1 begeleiding met een Strak Plan diëtiste krijg je ook toegang tot onze community op Facebook? Hier kan je 24/7 vragen in stellen, recepten delen, jouw wins en struggles delen,... Ook mag je steeds via mail jouw vragen stellen aan jouw Strak Plan diëtiste.

Start jij vandaag nog met jouw online begeleiding?

Ga naar de webshop via www.strak-plan.be/webshop en bekijk ons aanbod!

Door Leen Seminck - Strak Plan diëtiste

voedingsadvies gezondheidscoach voedingscoach voedingscoaching gezondheidscoaching